Data: 2005-12-05 07:31:13
Temat: Re: Bigos za kwaśny...
Od: "Misiek" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> napisał w wiadomości
news:0819cac87aa3426fadef7d9b3ceeafa3@news.home.net.
pl...
> chrisfox <chrisfox@spam_na_drzewo_poczta.fm> napisał(a):
> > Witam wszystkich
> > (chyba tu jeszcze nie pisałem, choć czytuję)
> >
> > Czy istnieje jakiś prosty sposób odkwaszenia bigosu?
> > Naprodukowałem tego trochę, całkiem jest smaczny, ale nieco za kwaśny
> > wyszedł i rodzina się krzywi...
> >
>
>
> Ja bym potraktował ten bigos winem. Takim półsłodkim.
>
Do bigosu wino polslodkie?
zdecydowamnie odradzam
do bigosu jedyne wino jakie sie nadaje to wytrawne (polwytrawne w
ostatecznosci)
a w sprawie "nadkwasowosci" bigosu...
ja osobiscie dodalbym (po uprzednim "odlaniu" kwasnej "wody" z bigosu"
podgotowana kapuste "slodka"
|