Data: 2007-04-13 09:20:50
Temat: Re: Biszkopt
Od: clafoutis <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
> clafoutis wrote:
>
>> czeremcha wrote:
>>
>>> clafoutis <c...@i...pl> napisał(a):
>>>
>>>> pozwole sobie wtracić swoje 3 grosze.
>>>> zastanawia mnie jedno dlaczego żółtka są dodawane po ubiciu białek.
>>>> ja sam ubijam całe jaja i podejrzewam że efekt jest taki sam a mniej
>>>> pracy.
>
>
>
> efekt nie jest taki sam - przetestowalam wielokrotnie przepis na
> biszkopt z calymi jajami vs najpierw bialko, potem zoltka, i roznica
> jest ogromna. Ten z calych jaj czasem siada, czasem nie, a ten drugi
> NIGDY nie siada.
>
> MB
no dobra takie wasze doświadczenia moje inne jeszcze nigdy biszkopt nie
siadł po ubijaniu całych jaj. jak isę zdarzy pierwszy raz dam info.
niestety wasz sposób wydłuża trochę proces a ja mam zazwyczaj zbyt mało
czasu na zabawe. pozostane przy swoim . jesli kiedyś będzie okazji
spróbuję inaczej.
piotr
|