Data: 2006-06-19 11:10:37
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
Od: "jarek" <j...@p...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "turecky" napisał
> że niby co? Kroję dajmy na to wołowinę na gulasz i cebulę na ten sam
gulasz i
> może inne warzywa jak mam ochotę na np. zupę gulaszową.
> Dlaczego mam zmienić (umyć) deskę po pokrojeniu mięsa ??? Jakaś bzdura.
dlatego ponieważ takie są przepisy :) bakterie z surowego mięsa przedostają
się na warzywa, zjadając takie surowe warzywko ryzykujesz zatrucie
pokarmowe. dlatego w restauracjach, we wszystkich lokalach zbiorowego
żywienia obowiązują przepisy dzięki którym minimalizuje się ryzyko zatrucia
pokarmowego
pozdrawiam
jarek991
w domu możesz robić sobie co chcesz
|