Data: 2006-02-08 19:55:34
Temat: Re: Burger
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jaz wrote:
> Nie chodzi tutaj o dodatki, bo wiadomo, ze kazdy daje to co lubi. Chodzi
> o sam burger. Wiec wystarczy sama wolowina z przyprawami, musze
> sprobowac. Nie rozleci to sie? Bo zrobilem z jajkiem i maka/bulka tarta
> i musze powiedziec, ze wogole nie przypominalo tego smaku, ktory tak za
> mna chodzi :)
To, co zrobiles, to kotlety mielone. Do hamburgera nie dodaje sie jajek
ani bulki ani maki, ani nic, oprocz przypraw. Jesli ma sie wspaniale
mieso, np.stekowe , to w ogole nie dodaje sie przypraw, dopiero po
usmazeniu. Mieso trzeba reka wyrabiac przez jakis czas - to powoduje, ze
masa staje sie bardziej kleista i jednolita i nie rozleci sie w czasie
smazenia.
MB
|