Data: 2009-02-19 19:12:33
Temat: Re: CHLEB...
Od: OneiroO <o...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jan Werbiński pisze:
> Użytkownik "Anka P." <t...@a...pl> napisał w
> wiadomości news:gnjmhr$vgk$1@srv.cyf-> Ja do wyrastania używam koszyka,
> ale, ponieważ nie zależy na odbitym
>> wzorze plecionki na chlebie, wykładam koszyk czystą ściereczką, a
>> później papierem do pieczenia. Po wyrośnieciu chleb wyciągam razem z
>> papierem (łapiąc za rogi papieru) i wkładam do piekarnika i nie mam
>> problemu opadania wyrośnietego chleba.
>
> Ale skórka na dole nie bedzie taka chrupiąca, jak bezpośrednio pieczona
> na kamieniu pochłaniającym wilgoć?
>
A coż to jest znaczy pieczenie na "kamieniu pochłaniającym wilgoć".
Nie słyszałem, możesz napisać coś więcej co i jak.
PS. Ja robię na zakwasie i samej mące żytniej. I czasami wychodzi, a
czasami nie.
PS. W jakiej temp. pieczenie i w czym.
Pozdrawiam, Krzysiek
|