Data: 2016-03-31 16:07:26
Temat: Re: Chleb upieczony w garnku
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 30 Mar 2016 19:51:26 -0500, Pszemol napisał(a):
> "Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
> news:nch59u$pp2$1@dont-email.me...
>> Pszemol <P...@P...com> wrote:
>>> Teraz ciasto zrobiłem według zupełnie innego, starego składu
>>> (z większą ilością soli, z gęstym słodem jęczmiennym i czarnuszką)
>>> ale zamierzam upiec go metodą garnkową :-)
>>> Jak wyjdzie dobrze to opiszę tutaj więcej szczegółów.
>>
>> Tak wygląda #4 po upieczeniu 30+30 minut w 400F:
>> http://voila.pl/351/gd61w/
>> Na razie jeszcze go nie rozkroiłem, stygnie :-)
>> Wyrósł chyba trochę lepiej niż #2 (pita bread) zrobiony na zapomnianym
>> cieście rosnącym 24 godz :-) ale nie jest też taką bardzo puszystą, za
>> bardzo napompowaną bułą jak te na zakwasie od kolegi albo na drożdżach...
>
> Upiekłem dwa nowe chleby w świąteczny weekend
> i jeszcze jeden wczoraj - z całą pewnością metoda
> z garnkiem żeliwnym jest bardzo udana i tak będę
> teraz swoje chleby piekł. Sprawdzona, pewna metoda!
Niegdyś pieczono w kamionkowych formach - ja tak piekę dziś baby. Istne
cudo!
|