Data: 2016-03-31 02:51:26
Temat: Re: Chleb upieczony w garnku
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:nch59u$pp2$1@dont-email.me...
> Pszemol <P...@P...com> wrote:
>> Teraz ciasto zrobiłem według zupełnie innego, starego składu
>> (z większą ilością soli, z gęstym słodem jęczmiennym i czarnuszką)
>> ale zamierzam upiec go metodą garnkową :-)
>> Jak wyjdzie dobrze to opiszę tutaj więcej szczegółów.
>
> Tak wygląda #4 po upieczeniu 30+30 minut w 400F:
> http://voila.pl/351/gd61w/
> Na razie jeszcze go nie rozkroiłem, stygnie :-)
> Wyrósł chyba trochę lepiej niż #2 (pita bread) zrobiony na zapomnianym
> cieście rosnącym 24 godz :-) ale nie jest też taką bardzo puszystą, za
> bardzo napompowaną bułą jak te na zakwasie od kolegi albo na drożdżach...
Upiekłem dwa nowe chleby w świąteczny weekend
i jeszcze jeden wczoraj - z całą pewnością metoda
z garnkiem żeliwnym jest bardzo udana i tak będę
teraz swoje chleby piekł. Sprawdzona, pewna metoda!
|