Data: 2016-03-18 16:05:30
Temat: Re: Chleb upieczony w garnku
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pszemol <P...@P...com> wrote:
> Teraz ciasto zrobiłem według zupełnie innego, starego składu
> (z większą ilością soli, z gęstym słodem jęczmiennym i czarnuszką)
> ale zamierzam upiec go metodą garnkową :-)
> Jak wyjdzie dobrze to opiszę tutaj więcej szczegółów.
Tak wygląda #4 po upieczeniu 30+30 minut w 400F:
http://voila.pl/351/gd61w/
Na razie jeszcze go nie rozkroiłem, stygnie :-)
Wyrósł chyba trochę lepiej niż #2 (pita bread) zrobiony na zapomnianym
cieście rosnącym 24 godz :-) ale nie jest też taką bardzo puszystą, za
bardzo napompowaną bułą jak te na zakwasie od kolegi albo na drożdżach...
|