Data: 2004-08-24 06:18:26
Temat: Re: Ciasto drożdżowe, podpowiedzcie.
Od: "MarcinB" <mn_b[a_może_by_tak_bez_spamu_?]@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:412A33B0.B574431D@olypen.com...
> Jesli chodzi Ci o ciasto na slodko, takie z kruszonka, i np. sliwkami,
> to podam Ci kilka sposobow na ulepszenie ciasta
Dzięki.
Bez kruszonki (muszę do niej dojrzeć :-) ) i bez śliwek, ale właśnie takie
ciasto.
Opis jest suuuuper, postaram się wyciągnąć wnioski.
Zacznę od mąki. Co prawda używam tej samej, która mojej teściowej pozwala
powalić każdego na kolana genialnym drożdżowym ciastem, ale... Mam torebkę
mąki, na którą patrzę zgrzytając zębami, bo to jedyna, na której nie udają
mi się naleśniki (na patelni robi się klejąca paćka), "na oko" wygląda, że
może się nadać.
Pozdrawiam, MarcinB.
|