Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ciasto na chleb bez soli... Re: Ciasto na chleb bez soli...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ciasto na chleb bez soli...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!eternal-september.org!feeder.eternal-septem
ber.org!mx02.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: "Pszemol" <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciasto na chleb bez soli...
Date: Sat, 20 Jun 2015 13:20:45 -0500
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 2
Message-ID: <mm4ar9$ef$1@dont-email.me>
References: <mm4747$h5h$1@dont-email.me> <mm48ei$4cg$1@usenet.news.interia.pl>
Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Sat, 20 Jun 2015 18:19:21 +0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="66fc69f0fdfb065e61db6ba8376ae907"; logging-data="463";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1/WRtJTGCqtznMss73thTCA"
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
In-Reply-To: <mm48ei$4cg$1@usenet.news.interia.pl>
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
Importance: Normal
Cancel-Lock: sha1:ujhf99fF28/Q/xNVJvkhKkFF4Dg=
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:364375
Ukryj nagłówki

"Stokrotka" <o...@g...pl> wrote in message
news:mm48ei$4cg$1@usenet.news.interia.pl...
>> Właśnie się zorientowałem że prawdopodbnie nie dodałem soli do ciasta na
>> chleb. Zgaduję po tym, że jest koniec pierwszej fazy wyrastania a ciasto
>> jest nienormalnie nabąblowane, bardzo miękkie i lepkie. Czy da się to
>> jeszcze jakoś uratować, nie wiem - wmieszać sól teraz - czy już po
>> ptokach i trzeba robić od nowa?
> Nie pszejmuj się. Po prostu zjedz np ze smalcykiem posolonym, albo z
> twarozkiem i solą, i nie zauważysz błędu.

Nie przejmuje się smakiem lecz konsystencją ciasta :-)
Sól (a raczej jej brak) ewidentnie wpłynał jakoś na proces wyrastania
bo ciasto nie wygląda jak zwykle wygląda. Dodałem sól przy okazji
"zawijania" ciasta: wysypałem na stolnicę trochę mąki i odmierzoną
ilość soli i zamiast tylko zawinąć ciasto wyrobiłem go jeszcze parę
razy tak że wypracowałem tą mąkę i sól do czysta... Zobacze co wyjdzie.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.06 Ikselka
20.06 bbjk
20.06 Pszemol
20.06 Jarosław Sokołowski
21.06 Stokrotka
21.06 Pszemol
22.06 animka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?