Data: 2015-06-20 19:38:13
Temat: Re: Ciasto na chleb bez soli...
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Właśnie się zorientowałem że prawdopodbnie nie dodałem soli do ciasta na
> chleb. Zgaduję po tym, że jest koniec pierwszej fazy wyrastania a ciasto
> jest nienormalnie nabąblowane, bardzo miękkie i lepkie. Czy da się to
> jeszcze jakoś uratować, nie wiem - wmieszać sól teraz - czy już po ptokach
> i trzeba robić od nowa?
Nie pszejmuj się. Po prostu zjedz np ze smalcykiem posolonym, albo z
twarozkiem i solą, i nie zauważysz błędu.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. http://ortografia.3-2-1.pl/
|