Data: 2010-06-09 11:38:56
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: medea <X...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bbjk pisze:
> medea pisze:
>
>> Buraczki raczej odpadają, bo jako zupę podam chłodnik z botwinki, więc
>> byłoby zbyt buraczkowo. Kapusty modrej nie umiem robić, a zresztą
>> teraz chyba nie ma dobrej (nie widziałam). Sałata ze śmietaną wygląda
>> w sumie mało apetycznie. Myślałam o sałatce z brokułów na zimno. Może
>> macie na nią jakiś sposób?
>> A może podsuniecie jakieś inne pomysły?
>
> Czy w tych zrazach jest ogórek kiszony?
No właśnie jest, dlatego dodatki w postaci ogórka kiszonego byłyby
niezbyt trafione.
> Dałabym kilka surówek: chrupiące małosolne, surówkę z białej kapusty z
> marchewką i cebulką, surówkę z marchwi, jabłka i pora.
Czy na taką surówkę młoda kapusta też jest dobra? Wystarczy ją trochę
zakwasić cytryną, żeby zmiękła? Może faktycznie kapusta to najlepszy pomysł.
> Brokuły jakoś mi mało korespondują, ale to może subiektywne.
Mnie brokuły korespondują z wszystkim. No, prawie z wszystkim. ;)
Ewa
|