Data: 2010-06-09 11:45:08
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: medea <X...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> Bbjk pisze:
>> Dałabym kilka surówek: chrupiące małosolne, surówkę z białej kapusty z
>> marchewką i cebulką, surówkę z marchwi, jabłka i pora.
>
> Czy na taką surówkę młoda kapusta też jest dobra? Wystarczy ją trochę
> zakwasić cytryną, żeby zmiękła?
Celem usprawiedliwienia dodam, że ja zazwyczaj surówki z kapusty innej
niż kiszona po prostu kupuję, bo zazwyczaj do robienia zniechęca mnie
fakt, że muszę kupić całą kapustę, żeby naszatkować surówki na 2 i pół
osoby. ;) W dodatku nigdy ta kapusta nie wychodzi mi taka miękka, jak w
tych kupnych, mimo że przyprawiona lepiej.
Ewa
|