Data: 2014-01-24 22:36:45
Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-01-24 21:27, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2014-01-24 20:34, Qrczak pisze:
>> Dnia 2014-01-24 20:17, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>> W dniu 2014-01-24 19:21, Paulinka pisze:
>>>> W dniu 2014-01-24 17:56, Ikselka pisze:
>>>>> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i
>>>>> gorrrąca
>>>>> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z
>>>>> fajerrrrek,
>>>>> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)
>>>>>
>>>>
>>>> Kapuśniak, żurek, gulaszowa, grochowa, fasolowa.
>>>
>>> My ostatnio gustujemy z zupie z czerwonej soczewicy.
>>
>> Na sposób włoski, indyjski czy arabski?
>
> Zawsze dodaję kumin. Czy to już sprawia sposób arabski?
Jako że to jedyny zimowy strączak nie wymagający namaczania to ostatnio
wrzucam do wielu zup "szybkich". Najczęściej dosmaczam masalą kupioną na
przedświątecznym jarmarku, która w składzie ma też i kmin, albo po
prostu mieszanką mielonych papryk.
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|