Data: 2014-01-25 15:00:28
Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: Fragile <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 25 Jan 2014 14:51:40 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sat, 25 Jan 2014 14:21:26 +0100, Fragile napisał(a):
>
>> Kapuśniak jak najbardziej tak :)
>
> Aha, i zarzucajka to NIE kapuśniak :-)
> Tu przepis niemal jak mój - niemal, ponieważ ja nie dodaję kwasu z kapusty
> (samą kapustę owszem, niezbyt dokładnie odciśniętą), dodaję więcej ziela
> ang., pieprz grubo zmielony a nie cały, no i koniecznioe ale to absolutnie
> koniecznie liście laurowe i przyrumieniony boczek:
> http://www.niam.pl/pl/przepisy_kulinarne/5791-zarzuc
ajka
> Pyszna jest też na wędzonym żeberku lub innej wędzonce, albo i na dobrej
> kiełbasce - wszystko pozostałe oprócz tego także dodaję.
>
To u nas zarzucajka w takim razie :) Robię podobnie, tylko na dwa gary
(Mężowi osobno z boczusiem i kiełbaską, sobie bez).
--
Pozdrawiam,
M.
|