Data: 2011-09-10 15:36:57
Temat: Re: Co jeszcze...
Od: "serwessa" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:j4fvom$bku$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "serwessa" <s...@g...pl> napisał
>>>
>>>> ...przede mną:
>>>> - miód pitny w gąsiorze doprawić
>>>> - pomidorowego przecieru z 50 słoików zrobić
>>>> - pomidorowej pulpy ze 30 małych (do jajecznicy i leczo)
>>>> - papryki marynowanej z miodem z 15 słoików
>>>> - ogórków diabelskich słoików ze 30 (30 już mam, ale to mało)
>>>> - sałatki wielowarzywnej ze 20
>>>> - sosu pomidorowo-jabłecznego a'la ketchup, ostrego - jakieś 15-20
>>>> - dyni marynowanej ze 40 (dynię Ambar i tę włoską słodką dynię wielką
>>>> podłużną mam)
>>>> - pomidorów zielonych a'la daktyle (nowość!) - no nie wiem, może z 10
>>>> - sałatki z zielonych pomidorów z 15
>>>> - ...o czymś na pewno zapomniałam - a, ŚLIWKI w occie!!! - jakieś 25
>>>> słoików
>>>> Nie móiąc o grzybach.
>>>>
>>>> Co by tu jeszcze?
>>>
>>> Założyć blogaska i nie smiecić na grupie.
>>> Widzę, że bardzo chcesz zastąpić nieboszczyka, ale daruj sobie.
>>
>> A czemu to jest śmiecenie? Właśnie fajnych informacji co by tu za zapasy
>> porobić można się dowiedzieć, a i przepisów sprawdzonych dostać... Chyba
>> o takie rzeczy w "kuchni" chodzi.
>
> W jej poście nie ma żadnych przepisów tylko pamiętniczek gosposi.
No ok, może z ta ilością słoików, uprawianymi warzywami itd to przesada ;)
ale o przepis (sprawdzony) można zawsze dopytać i coś nowego w domu
potworzyć
tak mnie zainspirowały ogórki diabelskie
(w sumie jak jeszcze raz przeczytałam ten post, to stwierdzam, ze może
jednak masz racje... tylko te ogórki mnie zaślepiły ;)
|