Data: 2005-12-27 07:25:23
Temat: Re: Co podaliscie na Wigilie?
Od: "ewa" <e...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JMD" <j...@p...com> napisał w wiadomości
news:x82dnTGer-3SFC3enZ2dnUVZ_s-dnZ2d@comcast.com...
>
> Kisiel z mleczkiem makowym? Brzmi smacznie. Mozesz podac przepis?
Gotujesz zwyczajny kisiel, tylko trochę gęsciejszy niż zwykle. Moja
mama kiedyś robiła z żurawin, ja z owoców, które mam w słoikach, ale można
wziąć też "torebkowy" kisiel. Do tego bierzesz mak sparzony wrzątkiem i
trzykrotnie przemielony, dodajesz wodę, miód i bakalie. Jeśli lubisz, może
być trochę zapachu migdałowego. To mleczko makowe musi być gęste. Wszystko
mieszasz i tym polewasz kisiel.
|