Data: 2005-07-31 20:15:46
Temat: Re: Co z nóg oprócz meduzy?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <4...@p...onet.pl>,
sadyl <s...@p...onet.pl> wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> >
> > Pieds de Porc Sainte-Ménehould
>
> > zostawiamy na ogniu na 24 godziny, tak, by tylko pyrkało.
>
> No szybka potrawa to to nie jest :)
>
> > Zdejmujemy z ognia, pozwalamy wystygnąć, odwiązujemy bandaż i zostawiamy
> > w chłodnym miejscu na dalsze 24 godziny.
>
> Mam dwie wątpliwości - może ktoś mi je rozwieje:
> - czy ten bandaż da się zdjąć? Nie wtopi się w mięso?
Nie.
> - w obu przepisach jest białe wino. Wydaje mi się to troszkę dziwne - do
> świniny raczej skłaniałbym sie ku czerwonemu.
Ale gotować w czerwonym? Jaki sens?
>
> Ale przepis brzmi apetycznie. Może w następny weekend zrobię (te 24h !).
2x24. Łącznie 48.
Władysław
|