Data: 2014-02-03 13:31:17
Temat: Re: Co z rozgotowanym ryżem?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 3 Feb 2014 13:21:50 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Mon, 03 Feb 2014 09:36:35 +0100, FEniks napisał(a):
>
>
>> Jeśli chodzi o ryż arborio, to tego odmawiają absolutnie moi, ponieważ
>> jest zbyt kleisty. Ostatnio kupiłam opakowanie 400g w cenie 2 razy
>> wyższej od 1kg zwykłego ryżu i niestety wylądował w koszu.
>
> A wystarczyło gotować w dużej ilosci wody i odcedzić, albo natychmiast po
> ugotowaniu przepłukać wrzątkiem na sicie.
> Ja tam gotuję go jak każdy inny, regulujac tylko czas i ilość wody w
> zależności od tego, jaki ma wyjść.
...i podsmażyć przed gotowaniem albo łyżkę oleju można dodać do samego
gotowania, przed wsypaniem ryżu - oczywiście cały czas też uważajac na czas
i ilość wody.
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
|