Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z tym jajem? Re: Co z tym jajem?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Co z tym jajem?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: Co z tym jajem?
References: <mg5cbn$f4d$1@srv13.cyf-kr.edu.pl>
<55281e61$0$8372$65785112@news.neostrada.pl>
<55283211$0$2199$65785112@news.neostrada.pl>
<5528338a$0$8370$65785112@news.neostrada.pl>
<mgasmh$8o4$3@node2.news.atman.pl>
<55296a12$0$15672$65785112@news.neostrada.pl>
<mge6hu$iut$1@node1.news.atman.pl>
<552bb37a$0$8386$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<552cb134$0$8390$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mgit1i$ocl$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mgl689$6q7$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mgles5$g3f$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mgned2$l34$1@node1.news.atman.pl>
<552f532b$0$2187$65785112@news.neostrada.pl>
<mgnkir$cjf$1@node2.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<mgo4b4$cbu$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<552fd9a2$0$2205$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: : : :
Date: Thu, 16 Apr 2015 18:35:46 +0200
User-Agent: slrn/1.0.2 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 18
NNTP-Posting-Host: 77-253-217-116.static.ip.netia.com.pl
X-Trace: 1429202146 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2209 77.253.217.116:36271
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:363762
Ukryj nagłówki

Pani Ewa napisała:

>> O abominacji anyżkowej słyszę nie pierwszy raz. Drugą taką rośliną,
>> która powoduje czasem powoduje równie gwałtowne reakcje jest lukrecja.
>> Mnie też ten smak niespecjalnie leży.
>
> Lukrecji nie znoszę, zwłaszcza w cukierkach o intensywności dużej.
> Natomiast anyż lubię. Choć oba te smaki wydają mi się w sumie pokrewne,
> lukrecja ma posmak sztuczności i przesady.

Przede wszystkim jest przesadnie słodka. Kilkadziesiąt razy bardziej
od cukru, jeśli odnieść to do samej substancji czynnej w niej zawartej.
Może właśnie dlatego dobrze robi w połączeniu z innymi korzeniami
(goryczki na przykład) łamiąc nieco ich intensywny smak. I wzajemnie
-- bo wtedy lukrecjowej "sztuczności" też tak nie czuć.

--
Jarek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.04 FEniks
16.04 FEniks
16.04 FEniks
16.04 Qrczak
16.04 FEniks
16.04 Jarosław Sokołowski
16.04 Jarosław Sokołowski
16.04 FEniks
16.04 Qrczak
16.04 FEniks
16.04 Jarosław Sokołowski
16.04 Jarosław Sokołowski
16.04 Jarosław Sokołowski
16.04 FEniks
16.04 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?