Data: 2015-04-16 20:14:30
Temat: Re: Co z tym jajem?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-04-16 o 18:35, Jarosław Sokołowski pisze:
> Przede wszystkim jest przesadnie słodka. Kilkadziesiąt razy bardziej
> od cukru, jeśli odnieść to do samej substancji czynnej w niej
> zawartej. Może właśnie dlatego dobrze robi w połączeniu z innymi
> korzeniami (goryczki na przykład) łamiąc nieco ich intensywny smak. I
> wzajemnie -- bo wtedy lukrecjowej "sztuczności" też tak nie czuć.
Na słodycz to ja akurat tolerancję mam dużą, taka np. chałwa sezamowa mi
niestraszna. Ale lukrecja jest przy swej słodyczy mdła bardzo. I być
może jadłam jakieś połączenie w cukierkach z anyżem właśnie i dlatego te
dwa smaki mi się kojarzą.
Ewa
|