Data: 2006-10-23 14:12:44
Temat: Re: Co źle zrobiłam - fondue nie wyszło
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia schrieb:
> Witajcie.
> Zrobilam fondue wg przepisu : do 300ml wina dodawalam ser porcjami i zrobila
> sie jedna wielka....kluska.
> podejrzewam ze to wina sera a nie moja..he
> kupilam mozarelle/podobno dobrze sie topi/ i znalazłam dopiero po fakcie ze ma
> 45 % tłuszczu.
> czy to mozliwe zeby przez to ? zbyt mało tlusty ?
> Czy macie moze przetestowany przepis na fondue...ale naprawde sprawdzony.
naprawdę sprawdzony? Ja robię toto na ogół na młodej goudzie. Wino
podgrzewam, do tego dodaję po trochu startej goudy mieszając. Tylko na
początku tego wina jest bardzo mało, by się ser nie przypalił. Dopiero
potem dodaję więcej wina, jak jest więcej sera. Mozarella nie jest
najlepsza do tego celu.
Waldek
|