Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Coś do chleba ze słoika. Re: Coś do chleba ze słoika.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Coś do chleba ze słoika.



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrad
a.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Coś do chleba ze słoika.
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <59da91ce$0$15207$65785112@news.neostrada.pl>
<59dc69c1$0$15189$65785112@news.neostrada.pl>
<59dcd6d0$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
From: Trybun <c...@j...ru>
Date: Wed, 11 Oct 2017 12:10:53 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:52.0) Gecko/20100101 Thunderbird/52.3.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <59dcd6d0$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Language: pl
Lines: 45
Message-ID: <59ddee22$0$15197$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 5.172.255.160
X-Trace: 1507716642 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15197 5.172.255.160:8754
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378925
Ukryj nagłówki

W dniu 2017-10-10 o 16:18, XL pisze:
> Trybun <c...@j...ru> wrote:
>> W dniu 2017-10-08 o 22:59, XL pisze:
>>> Po słoikowych hitach - mielonym mięsiwie z galaretką i pasztecie - kolej
>>> na wątrobiankę, bo pychota to jest wielka. Długo szukałam dobrego przepisu,
>>> który obiecywałby ten efekt. No i znalazłam - to jest to!
>>> http://gotujmy.pl/swojska-watrobianka-eli,przepisy-p
asztet-przepis,83135.html
>>>
>>> W tym tygodniu zrobię - oczywiście nie w jelitach, lecz w słoikach.
>>> Dużo :-)
>>>
>>>
>> A czy musi być ze słoika?
> Nie musi, ale w słoiku długo postoi, więc jeśli w niewielkim, to się nie
> znudzi, na przemian z innymi smakołykami jedzona - a i zawieźć dzieciom,
> złaknionym domowego żarełka, wygodniej. I dłużej świeże, i czyściej, i
> bardziej ,,podzielnie".

No tak.

>> Niedawno zadebiutowałem z wątrobianka (i
>> pasztetem). Przepis mniej więcej jak pod linkiem (tylko nie tak dużo
>> boczku w proporcji do wątroby i używam wędzonego, a także dokładam
>> grzybów suszonych - mielonych), różnica taka że praktycznie wszystko
>> smażone, nie gotowane, wątroba (w przypadku pasztetu - mięso mielone),
>> cebula czosnek itd. później do miski i rozdrobnienie za pomocą
>> urządzenia elektrycznego (nazwy nie znam) , następnie do rynienki, w
>> jakiej można upiec ciasto, później do piekarnika na 15 minut. następnie
>> przestudzić i z całą rynienką do lodówki,. Tydzień spokojnie może leżeć.
>>
> Tygodniowe obeschnięte mielone coś mam jeść? Przecież ze słoika wyciągam
> świeże - sterylne i niezgliwiałe.
> Owszem, można upiec małą porcję, a resztę dać w słoiki. Bo ja, jak już
> pychoty robię, to robię dużo.
>
> PS. Właśnie dwa wiadra rydzów czyszczę - będą zalane masłem klarowanym, w
> słoikach, na zimowy czas. Cztery półkilogramowe kubełki masła już czekają
> :-)
>

Niestety, w moim miejscu zamieszkania rydze to już rzadkość, a nawet
można by powiedzieć że tylko wspomnienia z dawnych lat. Ale ogólnie
grzybów w tym roku było zatrzęsienie, i jeszcze są - teraz na dniach
pokazały się gąski.

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.10 XL
18.10 Trybun
18.10 Stokrotka
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Grzyby do suszenia
Robię sam masło
Pytanie do Krakusów lubiących węgierskie smaki
Grzyby marynowane po ikselsku.
Coś do chleba ze słoika.
Powidła.
Kiszone jabłka.
Orkan.
Zupa krem z dyni
Takie tam o glutenie
Pizza wegetariańska.
Oszustwa hipermarketów.
Młody piernik
Masło - ile cię cenić trzeba?
Cudze chwalicie...
,,Wyklęty".
Islam w masonerii, masoneria w islamie. dr Krajski
Gasper Nkhata bay
Czy zmiana czasu jest dobra?
aA
Papier ryżowy się rozpuszcza. Jaka przyczyna?
Głupota Petru
Jarosław Kaczyński
Dziś rocznica Fatimy
Grzyby do suszenia
Robię sam masło
Ile mililitrów krwi pobiera się do jednego badania?
I nagle muzułmanie stali się mili
Pytanie do Krakusów lubiących węgierskie smaki


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X