Data: 2001-11-08 21:06:33
Temat: Re: Czy jest tutaj ktos z Holandii...?
Od: Ania Nieszkowska <n...@n...fr>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zgadzam sie z Ewa. Co to za cicho-tajne przekazywanie przepisow!!!!!!! Holandia
wyrabia calkiem dobre przpisy (z mojego pobytu w Amsterdamie mam swietne
wspomnienia: serki, sledzie prosto do gardziolka, sosiki mniam, mniam....) Grupa
holenderska zamiast buuuuuu... powinna sie starac jakos to prztlomaczyc toto na
polskie warunki.
Ania (siotra rownierz wzburzona)
> > 500g zelfrijzend bakmeel
> > 350g bruine basterd suiker
> > kostka bakboter
> > 5 lyzeczek lub cos wiecej mleka
> > 5 lyzeczek speculaaskruiden
> >
> > Make i basterdsuiker wsypac do michy. Maslo pokrojone w kosteczki, mleko i
> > speculaaskruiden do tego. Ugniatac. Piec rozgrzac do 175 st. Wysmarowac
> > blache. I pepernoten wyrabiac, my robimy wieksze okragle plaskie
> ciasteczka.
> > Co ja sie tam w guziczki bede bawic. I do pieca, wazne zeby w srodku
> > ustawiona blacha byla a nie gdzies na samej gorze. Jak dlugo piec? Nawet
> nie
> > wiem, my wyciagamy i sprawdzamy i tak sie nikt juz doczekac nie moze.
> > Lepsze sa od kupnych. Moze cie rozczarowalam, ale nie jestem zadna
> > keukenprinces i nic innego korzennego nie znam.
>
> Hola !!
> Tu jest grupa polskojezyczna !
> To po co czas marnuje, zeby na polski moje przepisy tlumaczyc ?!
>
> Mechcia, Magda, Szefowa !! Kto tu porzadku pilnuje ??!!??
>
> Ewcia (wzburzona)
>
> --
> Niesz !
|