Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news2.icm.edu.pl
!sgh.waw.pl!not-for-mail
From: "Bożenka" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy pyzy można nadziać surowym mielonym? PILNE
Date: Wed, 21 Jan 2004 00:05:27 +0100
Organization: Warsaw School of Economics
Lines: 26
Message-ID: <bukchk$ffp$1@absolut.sgh.waw.pl>
References: <buj241$12p$1@atlantis.news.tpi.pl> <bukbr9$m80$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pc192-98.sgh.waw.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:187728
Ukryj nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bukbr9$m80$1@inews.gazeta.pl...
> Podaliście fajne przepisy na didżkukuliai (Bożenka) i ruskie pierożki
(Kot),
> a Medea pytała o zwykłe pyzy.
> Jakoś nie widzę pyz gotowanych 40 minut, bo w garze zostanie bryndza z
> makiem, również nie widzę gotowanych krótko z surowym mięchem w środku,
boć
> przecie nie nadziewa się ich polędwicą wołową.
Jesli cepeliny sa wielkosci duzej meskiej piesci i tak, jak Pan Bog
przykazal cepelinom, sa z surowych ziemniakow, to jak nic 30-40 minut... a
cepeliny sa _zawsze_ z surowym miesem w srodku...
> Po drugie wysypaliście się z przepisami już po fakcie, czyli musztarda po
> obiedzie. A pilne pytanie czekało kilka godzin.
Newsy, to nie chat... kazdy odpisuje, gdy przeczyta i ma na to czas i
chec... poza tym nie przydalo sie Ewie, to sie przyda komus innemu... wiec
Twoje stwierdzenie, jakby tu powiedziec, lekko dziwne jest...
Bozenka z Wilna :-)
sloneczna miodzio dziewczyna
|