Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Debiuty Re: Debiuty

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Debiuty

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Nixe" <n...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Debiuty
Date: Mon, 16 Apr 2012 11:06:07 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 26
Message-ID: <jmgn4a$f03$1@inews.gazeta.pl>
References: <jmcjfd$mii$1@news.icm.edu.pl>
<f...@m...googlegroups.com>
<jmf0in$9rt$1@news.mm.pl>
<2...@h...googlegroups.com>
<jmgjs5$d68$1@inews.gazeta.pl>
<1...@x...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 87-205-4-174.ip.netia.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1334566858 15363 87.205.4.174 (16 Apr 2012 09:00:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 16 Apr 2012 09:00:58 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5931
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-User: robitussin
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:344926
Ukryj nagłówki


Użytkownik "czeremcha" <1...@g...com> napisał

> Napisałam - "wtedy", czyż nie? "Wtedy" margaryny były w modzie i tak
> propagowane, jak teraz "5 porcji dziennie".

Wiem, że wtedy, ale nawet jak na "wtedy" to dla mnie absurd.
Ciasto naleśnikowe jest płynne, więc trudno je smażyć na płynnym tłuszczu
(czyli roztopionej margarynie/maśle) tak, by zachowało swoją formę
płaskiego, cienkiego naleśnika. Próbowałam kiedyś z braku słoninki smażyć na
oleju i była to porażka, bo naleśniki się rwały na kawałki jeszcze podczas
smażenia. Wyszło z tego wielkie G ;-)
Na margarynie, a raczej maśle, owszem, można poddusić warzywa, podsmażyć
polędwiczki, zrobić jajecznicę, ale pierwszy raz słyszę o smażeniu
naleśników. Pomijam już, że masło się po prostu zaczyna "fajczyć" zanim
naleśnik się porządnie usmaży.

> Powtarzam - miastowa jestem i skóry od słoniny za bardzo z domu nie
> pamiętam.

Ja też - z krwi i kości.
Słoninę czy boczek kupowało się w mięsnym :)
Ze skórą. W innej, bezskórnej postaci nie pamiętam.

N.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.04 Theli
16.04 Nixe
16.04 czeremcha
16.04 czeremcha
16.04 Nixe
16.04 Qrczak
16.04 czeremcha
16.04 czeremcha
16.04 czeremcha
16.04 Ikselka
16.04 Ikselka
16.04 Ikselka
16.04 Ikselka
16.04 Ikselka
16.04 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?