Data: 2012-04-16 11:35:50
Temat: Re: Debiuty
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 15 Kwi, 23:59, Animka <t...@w...pl> wrote:
> W dniu 2012-04-15 11:38, czeremcha pisze:
>
> > Poza kisielami i budyniami z proszku - pierwsza próba to były bodajże
> > naleśniki wg książki kucharskiej. Było tam, żeby patelnię smarować
> > skórką ze słoniny i naleśniki były okropne... Wtedy jadało się je
> > raczej tylko na słodko... A lat ile? Może z 10?
>
> Ja tam smażę na maśle. Do ciasta nie dodaję soli, bo naleśniczki polewam
> sokiem albo z serkiem i śmietanką+cukier.
>
> Mam pytanie:
> Jak robicie flaki? Takie kupione wyczyszczone, często zamrożone.
> Osobiście lubie gęste i ze sproszkowaną papryką. czasami kupuje tekie
> jedne w słoiku, które mi smakują, ale chciałabym przyrządzić sama, tak
> po swojsku (ale bez żadnego czosnku oczywiście).
>
> --
Troszkę czosnku być musi. Przepis wrzucę, jak wystukam na klawiszach,
teraz nie za bardzo mam czas.
|