Data: 2012-04-16 11:53:05
Temat: Re: Debiuty
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Kwi, 11:15, "Nixe" <n...@n...pl> wrote:
> Użytkownik "czeremcha" <1...@g...com> napisał w wiadomości
> news:5eb44b22-9baf-452d-b9b3-
>
> > Nie, wcale nie... Ale to może dlatego mam takie odczucie, że my w
> > ogóle mało solimy.
>
> My też soli używamy bardzo umiarkowanie, niemniej jednak w moim mniemaniu
> naleśniki bez szczypty soli są po prostu jałowe i przez to niesmaczne. To
> samo tyczy się pieczywa, ciasta na pizzę, ziemniaków czy masy innych
> produktów.
>
Dokładnie tak. Szczyptę soli dodaję do każdego słodkiego wypieku, czy
to jest drożdżowe, czy kruche, czy biszkopt itp.
Bez tego nie ma "wyważenia" smakowego.
|