Data: 2012-04-16 10:21:43
Temat: Re: Debiuty
Od: "Nixe" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha" <1...@g...com> napisał w wiadomości
news:bfb3159c-f640-4d62-aeb3-45bab182350f@b14g2000vb
z.googlegroups.com...
On 16 Kwi, 11:15, "Nixe" <n...@n...pl> wrote:
> My też soli używamy bardzo umiarkowanie, niemniej jednak w moim mniemaniu
> naleśniki bez szczypty soli są po prostu jałowe i przez to niesmaczne.
> Ta szczypta działa raczej jak placebo ;-)
No właśnie nie. Raczej podkreśla smak.
Kiedyś w pośpiechu nie dodałam soli i wszyscy się krzywili ;-)
Z pieczywem jest to samo. Wydaje się, że jest całkowicie neutralne w smaku,
a to nieprawda.
Moja mama kiedyś upiekła chleb bez soli. Pachniał przepięknie, ale był
jałowy jak wata.
N.
|