Data: 2006-10-21 20:34:17
Temat: Re: Definicja wloszczyzny
Od: Maggie <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
> "walkie!" <w...@w...pl> wrote in message
> news:ehdd34$nft$2@wroclaw.net.pl...
>> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>>> Dzien dobry
>>>
>>> Mam problem ze znalezniem listy warzyw, ktore skladaja sie na
>>> wloszczyzne.
>>>
>>> W "Kuchni Polskiej" definicja nie jest podana. W Wikipedii haslo
>>> zostalo usuniete w 2003. Rozpacz...
>>>
>>> Na razie udalo mi zgromadzic marchew, pory, cebule, seler oraz
>>> pasternak (nie ma u nas korzenia pietruszki). Co jeszcze trzeba ?
>>> Dodam ze chce ugotowac kure w rosole, wiec kapusta chyba niepotrzebna?
>>>
>>>
>>>
>>> Ewcia
>>>
>> od pasternaku rosol robi sie metny i nie jest klarowny
>
> Wystarczy sklarować białkiem (byle nie dodawać do gorącego rosołu)...
bleeeeeeeee
|