Data: 2003-10-19 23:40:27
Temat: Re: Dlaczego bita śmietana się zwarzyła?
Od: olga <koty@[nospam].tintaonline.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agata Solon wrote:
> Najgorsze sa te z cienkich drucikow,
> najlepsze z blaszek wygietych w V. Takie koncowki wprowadzaja wiecej
> powietrza i zarowno
> piana z bialek jak smietana ubijaja sie najlepiej.
Mam takie właśnie cienkie - z napowietrzaniem śmietany radzę sobie ubijając
w pierwszym etapie przede wszystkim górną warstwę, jak już wytworzy się
dość obfita "pianka" zaczynam ubijać całość podchodząc jednak często
ubijakami do góry, żeby złapać więcej powietrza. Cały trick polega na tym,
żeby ubijaki nie "stały" w miejscu w naczyniu. Jak do tej pory to działa -
śmietana jest puszysta i ubita na sztywno.
--
olga
|