Data: 2005-10-07 11:49:33
Temat: Re: Dlaczego nie wyszło ciasto do pizzy
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin Nadolczak napisał(a):
> Druga rzecz, to to, że coś było tam takie kwaśne, jakby ocet - czy to przez
> to, że polałem pizze przed włożeniem do piekarnika ketchupem?
Składniki wyglądają tak, jak w moim przepisie, który niedawno podawałam
tutaj, to się wypowiem :-). Ja nie dodaję oliwy do drożdży, w żadnym
wypadku! Oliwę dodaje się na końcu, kiedy ciasto jest już prawie
wyrobione. No i nie trzymaj ciasta, które rośnie, w wysokiej
temperaturze, bo nie powinno za szybko rosnąć. IMO wystarczy temperatura
pokojowa.
A jeśli chodzi o ten kwaśny posmak, to może za dużo tego czosnku dodałeś
(ja nie daję w ogóle), czosnek wystarczy przecięty zostawić parę minut w
oliwie i on odda jej swój aromat. Jeśli czosnku jest za dużo i w dodatku
dostanie zbyt wysokiej temperatury, to daje właśnie nieciekawy posmak.
Pozdrawiam
Ewa
|