Data: 2001-08-29 06:35:48
Temat: Re: Do francuskich grupowiczow.
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:qehnot8f4u80tjhq6sapoh5m5sng95t077@4ax.com...
>
- JAK zbieracie przepsiy i jak je
> trzymacie w kupie,
>No to do roboty - przyznac
> sie!!
>
Kiedys dawno temu mama miala zeszyt do ktorego wpisywalysmy przepisy, byly
to glownie przepisy na slodkosci i troszke podpatrzonych u znajomych potraw.
Nie bylo tego jakos imponujaco duzo. Potem, gdy wyprowadzlam sie z domu,
przepisalam czesc najlepszych przepisow do swojego kajetu. A potem zaczelam
czytac pl.rec.kuchnia i ilosc przepisow zaczelam rosnac w szalonym tempie.
Teraz mam segregator gdzie wpinam wydrukowane przepisy. Zakladki oddzielaja
ciasta od salatek itp. Na wierzchu kazdego dzialu trzymam przepisy "do
wyprobowania w najblizszej przyszlosci", a ze jest takich sporo.... W sumie
tez sie zastanawiam JAK to wszystko poukladac zeby nie tracic czasu na
szukanie i nie zapominac o swietnych przeipsach, ktore zostaly gdzies tam
wcisniete.
Oprocz tego segregatora mam jeszcze stosik kolorowych kartek z szybkimi
zapisami krotkich przepisow: jakies salatki, nalewki ehhh...
Asia :-))
|