Data: 2001-08-30 10:50:22
Temat: Re: Do francuskich grupowiczow.
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>A czy moglabym dostac jednak dokladny przepis?
>W jakiej kolejnosci mieszac, ile czasu piec, w jakiej temperaturze?
>Wczoraj zrobilam eksperyment i wyszlo troche cos innego, niz mialo :)
>
>Pozdrawiam - Ula
>
a bylo chociaz dobre???
Moj przepis to z tej ksiazeczki French Tarts
6 jaj
20dkg cukru
20 dkg maki
szczypta soli
3/4 litra mleka
20 dkg suszonych sliwek pocietych na pol lub cwierc jesli duze.
ja osobiscie daje wiecej.
Bic jaja z cukrem. Powoli dodawac make, sol. zeby bylo gladkie.
Konsystencja ma byc gesciejsza niz na nalesniki. Wysmarowac
bardzo duze i glebokie zaroodporne naczynei lub gleboka blache,
wlac miksture, piec w 350 Farenheitach czyli 180 stopni C az sie
zetnie ten maczny budyn i z wierzchu bedzie zloty.
Ja kiedys zrobilam 2 razy tyle - jechalismy do tesciowej i
szwagierki - nas czworo ich jedna plus dwoje - pozarlismy
wszystko od razu. PO kolacji!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|