Data: 2004-08-28 20:14:34
Temat: Re: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ale ja chce "chleb za 4 zlote za komuny!" :-)))
Kurcze......i tak nie uwierzę, że on był na oleju:-(
> Zakwas juz opanowalem (250 g maki zytniej + 1 litr cieplej wody + lyzka
> miodu + "nasza" paczka swiezych drozdzy (17g - 0,6 oz.) Po dodaniu ok. 1 kg
> pszennej maki razowej i cwierci szklanki oleju do takiego zakwasu wychodzi
> chleb prawie jak "ten za komuny", szczegolnie jesli dodam kminku. Ale cus
> zbyt puchaty. Zmiany w proporcjach prowadza do rozmaitych klesk: chleb
> jest albo twardy, albo robi sie zakalec, etc.
>
> Musi byc jakis praktyk chlebowy wsrod nas...
> Help..!
Zawołam z Tobą, ..może bedzie głosniej i odezwie się mistrz piekarnictwa :-)
Help ! help ! help ! dlllla eM eLaaaaaaa.
> --
> ><eM eL><Washington, D.C.><
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|