Data: 2012-05-18 20:22:26
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkĂłwkÄ?...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 18 May 2012 16:50:32 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-05-17 23:14, Veronika pisze:
>>
>> Użytkownik "medea" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:jp38cn$boe$1@news.icm.edu.pl...
>>> ...poszukujÄ pilnie. Najlepiej na karkĂłwkÄ w caĹoĹci.
>>> BÄdÄ zobowiÄ
zana.
>>
>>
>> Na soli.
>> Bedzie soczysta, tyle ze sosu nie bedzie.
>
> Raz robiłam schab na soli i nie byłam zachwycona szczerze mówiąc.
>
A bo to za suche mięso samo z siebie, w sensie że nie przerośnięte
tłuszczem - tłuszcz utrzymuje wilgoć w mięsie. Schab trzeba zamarynowac z
małą ilością soli albo bez niej i piec W soli, a nie NA:
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53667,1
344994.html
A w ogóle to zrób kiedyś schab w mleku:
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przysmaki/533496,1,Sc
hab-w-mleku--schab-w-mleku-przepis.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe70404.html
albo w śmietanie z pieczarkami i boczkiem:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe42506.html
Wszystko powyższe pychota!
|