Data: 2012-05-18 22:50:26
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-05-18 22:33, Paulinka pisze:
> medea pisze:
>> W dniu 2012-05-17 20:11, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 17 May 2012 19:50:17 +0200, medea napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2012-05-17 18:52, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Thu, 17 May 2012 18:18:34 +0200, medea napisał(a):
>>>>>
>>>>>> ...poszukuję pilnie. Najlepiej na karkówkę w całości.
>>>>>> Będę zobowiązana.
>>>>>>
>>>>> Na obiad, czy do chleba?
>>>> Na obiad.
>>>>
>>>>> - tak czy inaczej najlepszy jest peklowany (będzie
>>>>> różowy po upieczeniu, więc raczej z przeznaczeniem na "wędlinkę") lub
>>>>> marynowany i potem upieczony.
>>>>> Marynowany polecam dokładnie wg mojego przepisu na jagnięcinę:
>>>>> http://www.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/grupy-d
yskusyjne/pl.rec.kuchnia/25181/jagniecina-marynowana
-pieczona
>>>>>
>>>>>
>>>>> Przed umieszczeniem w marynacie lub mieszance peklującej mięso
>>>>> dobrze jest
>>>>> gęsto i głęboko (na wylot) ponakłuwać patyczkiem do szaszłyków.
>>>> Mam bardzo ładny i chudy kawałek, tłuszczu w nim niewiele. Zamarynuję,
>>>> wzorując się na tym przepisie, ale potem raczej myślałam o tym, żeby
>>>> udusić, bo pieczona może wyjść zbyt sucha.
>>>>
>>> Spokojnie, marynowane mięso nie będzie suche - a już pieczone w
>>> rękawie lub
>>> gęsiarce na pewno nie.
>>
>> Chcę też, żeby było dużo sosu, a zwykle w rękawie nie za dużo zostaje
>> po pieczeniu. W duszeniu wychodzi więcej.
>
> Kup brytfankę
Rozczuliłaś mnie. ;)
Brytfankę mam.
> , porządnie zamarynuj mięso ulubionymi przyprawami, obsmaż, wrzuć do
> brytfanki, potem do piekarnika, podlej mięso wodą i kontroluj ilość
> wody, jak mięso będzie miękkie, to wyciągasz z pieca, sos zagęszczasz
> i tyle.
Mięso już gotowe. Uduszone. Jutro ocenię efekt.
Ewa
|