Data: 2012-05-29 19:10:05
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-05-29 16:01, Anai pisze:
> Ja karkówkę szpikuję czosnkiem, marynuję tym co mi w ręce wpadnie (albo
> gotową marynatą), po 1 do 2 dób w lodówce obsmażam mięso ze wszystkich
> stron, pakuję w rękaw, podlewam piwem i piekę. Nigdy nie wyszła twarda
> albo sucha... szynka - zdarzało się, schab - też ale karkówka nigdy ;)
> Co do sosu, to 1 cebulę kroję w półplasterki, wrzucam na gorący olej,
> dodaję łyżkę mąki, robię ciemną zasmażkę, którą rozprowadzam tym co mi
> zostało z pieczenia mięsa, jeśli za gęste rozrzedzam wodą a ostatnio
> piwem (sos ma ciekawy smak).
>
> Karkówkę na grilla kroję na dość grube plastry (1-1,5cm), rozbijam
> (niezbyt mocno) i marynuję w marynacie z dodatkiem musztardy.
Dzięki! Chociaż ta musztarda już mocno po obiedzie. ;)
Ewa
|