Data: 2012-05-29 14:01:06
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkówkę...
Od: Anai <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 17.05.2012 18:18, medea pisze:
> ...poszukuję pilnie. Najlepiej na karkówkę w całości.
> Będę zobowiązana.
Ja karkówkę szpikuję czosnkiem, marynuję tym co mi w ręce wpadnie (albo
gotową marynatą), po 1 do 2 dób w lodówce obsmażam mięso ze wszystkich
stron, pakuję w rękaw, podlewam piwem i piekę. Nigdy nie wyszła twarda
albo sucha... szynka - zdarzało się, schab - też ale karkówka nigdy ;)
Co do sosu, to 1 cebulę kroję w półplasterki, wrzucam na gorący olej,
dodaję łyżkę mąki, robię ciemną zasmażkę, którą rozprowadzam tym co mi
zostało z pieczenia mięsa, jeśli za gęste rozrzedzam wodą a ostatnio
piwem (sos ma ciekawy smak).
Karkówkę na grilla kroję na dość grube plastry (1-1,5cm), rozbijam
(niezbyt mocno) i marynuję w marynacie z dodatkiem musztardy.
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|