Data: 2012-05-18 22:48:24
Temat: Re: Dobrego przepisu na karkĂłwkÄ?...
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-05-18 22:22, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 18 May 2012 16:50:32 +0200, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2012-05-17 23:14, Veronika pisze:
>>> Użytkownik "medea"<x...@p...fm> napisał w wiadomości
>>> news:jp38cn$boe$1@news.icm.edu.pl...
>>>> ...poszukujÄ pilnie. Najlepiej na karkĂłwkÄ w caĹoĹci.
>>>> BÄdÄ zobowiÄ
zana.
>>>
>>> Na soli.
>>> Bedzie soczysta, tyle ze sosu nie bedzie.
>> Raz robiłam schab na soli i nie byłam zachwycona szczerze mówiąc.
>>
> A bo to za suche mięso samo z siebie, w sensie że nie przerośnięte
> tłuszczem - tłuszcz utrzymuje wilgoć w mięsie. Schab trzeba zamarynowac z
> małą ilością soli albo bez niej i piec W soli, a nie NA:
> http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53667,1
344994.html
Ano właściwie był W soli, bo cały był w takiej solnej skorupce.
>
> A w ogóle to zrób kiedyś schab w mleku:
> http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przysmaki/533496,1,Sc
hab-w-mleku--schab-w-mleku-przepis.html
> http://www.wielkiezarcie.com/recipe70404.html
W mleku próbowałam, ale niestety mleko się po jakimś czasie ścięło.
Ewa
|