Data: 2005-08-23 13:50:19
Temat: Re: Doskonały i prosty przepis na placek drożdzowy ze sliwkami
Od: "@nn" <jurek@post>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "cherokee" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:def1p6$mli$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Dokładnie tak sie to robi. Zrobienie rozczynu nie jest wielką
> filozofią, po
> 10-20 min wrzucasz to z pozostałymi składnikami do malaksera i
> gotowe. Potem
> zostawiasz w malakserze zeby sobie podrosło - akurat w czasie
> nagrzewania
> sie piekarnika, wyrosniete ciasto na blache, na to sliwki, kruszonka
> i
> gotowe. Naprawde nie potrzeba wiele czasu.
>
No to czeba było napisać, że to szybkie ciasto dla posiadaczy
malakserów (czy innych takich), a dla tych co mają tylko 2 (słownie:
dwie) własne ręce jest to zwykłe ciasto drożdżowe :)))
Ania
--
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
|