Data: 2009-11-15 22:32:09
Temat: Re: Dynia.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 15 Nov 2009 13:41:06 +0100, Krzysztof Tabaczyński napisał(a):
> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:f69i4gzkrt8n$.mbopcb5tq41h$.dlg@40tude.net...
>> Pochwalę się też, że kiedyś zrobiłam konfiturę z dzikiej róży -
>> drylowanej!!!! Małmazja.
>
> I każdy płatek drylowałaś... ? :-)
>
> Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
Owoce.
Postępowanie nimi jest nieco inne na początku, niż z pozostałymi.
Pokroić na połówki, wydrylować agrafką ze środka te kłujące ziarenka,
wrzucić owoce na wrzątek (mało) na 2 minuty, wsypać cukier, mieszając
garnkiem od czasu do czasu doprowadzić całość niemal do wrzenia i od tej
pory wolno ogrzewać, jak każde konfitury, kilkakrotnie, aż do osiągniecia
gęstości syropu.
--
Ikselka.
|