Data: 2014-11-01 19:20:21
Temat: Re: Dynia Ambar.
Od: "J." <j...@j...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 01.11.2014 o 16:39, ZZZ pisze:
>
> Użytkownik "J." <j...@j...pl> napisał w wiadomości
> news:m32865$pf2$1@node1.news.atman.pl...
>> Oooo
>> A jak dlugo ja mozna przechowywac?
>> Powinnam ją trzymac w piwnicy? Czy w domu mozna?
>>
>> Czesc, ktorej do zupy nie zuzyje, zrobie puree i wloze do zamrazarki
>> jak mowicie a reszta? Fajnie by było jakby się chciała przechowac.
>>
>> Dziekuje
>>
>>
> Ja mam kilkanaście piżmowych i jak co roku bez żadnego przetwarzania
> będę przechowywał (do stopniowego zjadania) w chłodnej piwnicy.
> Ostatnie sztuki piżmowych zjadamy czasem ok. marca kwietnia
> (zwykle wtedy już wysiewam nowe).
>
Bardzo dziękuję za te (dobre) informacje.
Znaczy długa zima przede mną z talerzem zupy dyniowej :)
super!
--
j.
|