Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik na zimno - Help! Re: Dzięki i OT o jajkach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dzięki i OT o jajkach

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dzięki i OT o jajkach
Date: Wed, 11 Sep 2002 07:22:31 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <almjth$8m$1@news2.tpi.pl>
References: <alkvjk$m5a$1@news.gazeta.pl> <alll4d$hhl$1@news.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pc236.lubzel.com.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1031721713 278 195.117.198.236 (11 Sep 2002 05:21:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 11 Sep 2002 05:21:53 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:124990
Ukryj nagłówki

Witam. Z tego co słyszałam bsalmonella przenika do środka jajka przez
skorupkę jaj kaczych. Kurze jajka są nieprzepuszczalne dla niej. Dopiero w
momencie rozbijania bakterie dostają się do środka, dlatego też włożenie do
wrzątku na kilka sekund zabija je. Aczkolwiek nie używam surowych jajek do
spożycia . Strzeżonego ...... Salmonellą może być zakażone mięso drobiowe,
też trzeba uważać.
Pozdrawiam - Gośka (Lublin)

Użytkownik "Miranka" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
news:alll4d$hhl$1@news.gazeta.pl...
> Dzięki Wam obojgu. Jak znam moich domowych łasuchów, to wypróbujemy oba
> przepisy - i ten luksusowy i ten szybkościowy.:)))
>
> A trochę OT - mam coraz większego pietra przed stosowaniem jaj, które nie
> zostaną poddane obróbce cieplnej. Kotu daję czasem surowe żółtko, ale też
> trochę z duszą na ramieniu. Sama w dzieciństwie zajadałam się
koglem-moglem,
> ale moje dziecko już nawet nie wie, co to jest kogel-mogiel. Powiedzcie,
czy
> sparzenie skorupki jest jakąkolwiek gwarancją, że nie złapiemy jakiejgoś
> od-jajecznego choróbska? Napiszcie coś pocieszającego. W przepisie Agaty
> białek już co prawda nie ma, ale są surowe żółtka, tak samo jak w moim
> starym. I co tu zrobić?
> Anka - której zdecydowanie przeszkadza nadmiar wiedzy o zagrożeniach
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.09 Basia
11.09 Aleksander Kłosiewicz
11.09 Gośka z Lublina
11.09 Niteczka
11.09 Aleksander Kłosiewicz
11.09 Gośka z Lublina
11.09 Agata Solon
11.09 Miranka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.