Data: 2014-10-10 21:28:04
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2014-10-09 16:13, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
> W dniu 2014-10-09 09:36, bbjk pisze:
>> W dniu 2014-10-09 09:16, FEniks pisze:
>>
>>>>> Hm, czy - poza stekami - wiele mamy takich teatrów? Zwłaszcza jeśli
>>>>> pozostaniemy przy warzywach (dla purystów - owocach)?
>>>>
>>>> Wszelkie budynie warzywne, dzisiaj już rzadko stosowane, ale popularne
>>>> w dawniejszej kuchni.
>>>
>>> No tak, ale budyń z bakłażana? Ciapatość murowana! ;)
>>
>> Pytałaś o inne teatry z warzyw, o ile dobrze zrozumiałam?
>
> No tak, budyń spełnia chyba ten wymóg, ale to raczej uniwersalny sposób
> na potrawę praktycznie z wszystkiego. W dodatku i na słono, i na słodko.
>
>> Z bakłażana już chyba wolałabym deser wg Alicji B. Toklas. Choć
>> niekoniecznie.
>
> Aż sobie go specjalnie wyszukałam. Hm, nie, to nie dla mnie. Raczej
> żadne warzywo nie pasuje mi w charakterze słodkiego deseru.
Nawet marchewka? Nawet dyńka?
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|