Data: 2000-05-09 08:34:08
Temat: Re: Flan
Od: "asia" <j...@h...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jak wyglada naczynie na flan? Czy to cos jak babka?
I drugie pytanie: czy woda z drugiego naczynia nie wyparuje w piekarniku?
Bedzie sie gotowac? Jak goracy ma byc ten piekarnik, ile stopni?
Jestem dociekliwa, bo chcialabym wyprobowac, a nie do konca mam pojecie JAK.
Pozdr
Asia
Ana <a...@e...com.pl> wrote in message
news:8f8hkk$jqp$1@news.ipartners.pl...
> Oto obiecany przepis na flan:
> składniki:
> 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
> tyle samo (objętościowo) mleka zwykłego
> 2 całe jajka
> 2 żółtka
> + cukier na karmel (nie wiem ile, na tzw."oko")
>
> Wykarmelować naczynie w którym będziemy przygotowywać flan, tzn. rozpuścić
> cukier w rondelku i potrzymać go na ogniu aż zbrązowieje, po czym szyblo
> przelać do naczynia na flan, oblewając nim dno i co się da z brzegów.
......
|