Data: 2012-01-22 13:11:32
Temat: Re: Forma na szarlotkę
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-01-22 14:07, Kapsel pisze:
> Stąd pytanie - czy mogę sobie np. obrać jałbka i podpiec dzień
> wcześniej i nic im nie będzie złego?
Jak najbardziej, pod warunkiem, że je właśnie upieczesz/usmażysz, bo
świeże puszczą sok i ściemnieją.
> Albo ciasto kruche dzień wcześniej i do lodówki (bo nie wiem czy z
> ciasta z zamrażarki potem coś uda mi się uformować ;)
Tym lepiej - kruche ciasto jest najlepsze, jeśli się je porządnie
schłodzi w lodówce. Do tzw. pleśniaka to ja nawet przymrażałam lekko
ciasto tak, żebym potem mogła je zetrzeć na tarce na drobne wiórki.
Ewa
|