Data: 2012-01-22 13:57:21
Temat: Re: Forma na szarlotkę
Od: Kapsel <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sun, 22 Jan 2012 14:47:52 +0100, Bożena napisał(a):
>| Biorąc, to zawsze miałem też problem z wyjęciem ciasta z formy (bo zawsze
>| "wyklejam" kruchym ciastem formę i najpierw 5 minut podpiekam samo, i
> potem
>| jak się zrobi, to samo nie wyjcie w całości)... Jak ktoś ma jakiś trick na
>| wyciąganie ciasta z formy, to ja mu wszystko wtedy :)
>
> Zanim wyłożysz ciastem formę, połóż do niej dwa paski papieru do pieczenia -
> na krzyż, ale tak, by końce wystawały. Gdy ciasto się upiecze pociągniesz za
> te końce i wyjmiesz ciasto.
Tak proste, że trudno uwierzyć :D kocham usenet! ^_^
--
Kapsel
http://kapselek.net
kapsel(malpka)op.pl
|