Data: 2012-01-22 13:47:52
Temat: Re: Forma na szarlotkę
Od: Bożena <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kapsel" <k...@o...pl> wrote in message
news:1w4b6ggkj7h7e.dlg@kapselek.net...
<...>
| Biorąc, to zawsze miałem też problem z wyjęciem ciasta z formy (bo zawsze
| "wyklejam" kruchym ciastem formę i najpierw 5 minut podpiekam samo, i
potem
| jak się zrobi, to samo nie wyjcie w całości)... Jak ktoś ma jakiś trick na
| wyciąganie ciasta z formy, to ja mu wszystko wtedy :)
Zanim wyłożysz ciastem formę, połóż do niej dwa paski papieru do pieczenia -
na krzyż, ale tak, by końce wystawały. Gdy ciasto się upiecze pociągniesz za
te końce i wyjmiesz ciasto.
Bożena.
|