Data: 2011-01-01 20:50:30
Temat: Re: GOLABKI...
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Sat, 1 Jan 2011 10:32:00 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> Mięso do ryżu lepiej przesmażyć.
>
> Wg mnie nie. Ponieważ surowe mięso w gołabkach puszcza soki, analogicznie
> jak w kołdunach, ten soczek ma być wyczuwalny. Przez to gołąbki są takie
> soczyste i smakowite - przynajmniej moje.
Ale przesmażenie powoduje głęboka denaturyzację białek aż do uwolnienia
pojedynczych aminokwasów - a to silnie wzmacnia smak, surowe mięso smak
ma nijaki.
Krakowskim targiem - część przesmażyć a część nie?
--
Darek
|